Üzenet a biztonságért

Üzenet a biztonságért

2017. szeptember 27. szerda.
  (Axiál)

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, az AXIÁL Kft., a Baja Marketing Kft. és a Bajai Városi Színház közreműködésével 2017. szeptember 26-án 14-18 évesek számára „Üzenet a biztonságért” címmel szerveztek bűn- és balesetmegelőzési programot.

Az esemény tegnap 11 órakor vette kezdetét a Bajai Városi Színházban, ahol az egyes blokkok között a New Step Fitnesz és Táncstúdió tánccsoportja tartott előadást és színesítette a programot. Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának felkérésére készült a táncműsor, melyben a táncosok fitnesz- és akrobatikus elemekkel különböző üzeneteket közvetítenek a nézőknek. A nyitótánc során például egy mindennapi, a gyermekközösségekben tapasztalható problémára világítottak rá, a kiközösítésre, az iskolai bántalmazásra, de a láthatóság, a diszkóbaleset, a drog, a személytelen – telefonos világ vagy a családon belüli erőszak témáira is egy-egy koreográfiával készült a csoport Sánta Renáta, művészeti vezető segítségével.

 

 

A bemutatott táncokat, a megjelenített szituációkat a jelenlévő szakértők elemezték, Gáspár Attila rendőr alezredes, Baltás Adrienn címzetes rendőr zászlós, Bedics Edit rendőr őrnagy és Vizinger Erzsébet szakpszichológus, akik tapasztalatokat és megoldási lehetőségeket ismertettek a jelenlévő iskoláskorúak számára. Például „A személytelen – telefonos világ” témakörben arra mutattak rá, hogy a telefonra történő túlzott koncentráció számos közlekedési baleset kiváltója, illetve okozója lehet, ezért az utcákon érdemes ezek használatát minimalizálni. „A láthatóság” témakörben olyan eszközökről volt szó, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyalogosok, biciklisek könnyebben észrevehetők legyenek. Ilyen eszközök a különböző fényvisszaverő mellények, kar- és testpántok, prizmák, küllőre pattintható pálcák, de már az élénkszínű ruházat is nagy jelentőséggel bír.

 

 

A programon Baja város polgármestere, Fercsák Róbert, András István bajai rendőrfőkapitány valamint a rendezvény főtámogatója, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Harsányiné dr. Fodor Gyöngyi is megjelent.

Az AXIÁL Kft. nem először támogatja a balesetmegelőzési programot. 2017 tavaszától matricázott szervizautóin hívja fel a figyelmet az úgynevezett passzív biztonsági eszközök fontosságára, mely üzenetet az ország egész területén hirdeti. 

 

 

A biztonságos közlekedés minden korosztály számára fontos, ezt közvetítjük munkatársaink, embertársaink felé, de az iskoláskorúak esetében kiemelt jelentőséggel bír. Ebben az életkorban kevésbé érzik a veszélyeket, ugyanakkor ilyenkor a legfogékonyabbak a gyerekek, ráadásul ők a jövő gépjárművezetői. Sok múlik azon, hogy tisztában vannak-e vele, milyen szituációk merülhetnek fel az utcákon, utakon, hogyan kell ezeket megelőzni vagy megoldani. Szívügyünk, hogy erről megfelelő tájékoztatást kapjanak.” – mondta Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója, aki a rendezvény moderátora is volt egyben.

 

További információt, híreket az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságának honlapján olvashatnak!

 

Kép: Fekete Gábor, marketingmenedzser

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser