Továbbra is lesz Fendt sör!

Továbbra is lesz Fendt sör!

2017. november 03. péntek.
  (Axiál)

Októberben az Aktienbrauerei Kaufbeuren (ABK sörfőzde) és a Fendt meghosszabbította együttműködését a Fendt sör előállítására vonatkozóan. A megállapodást Peter-Josef Paffen, a Fendt vezetőségének elnöke, valamint Werber Sill, az ABK ügyvezetője írta alá.

2005-ben, a Dieselross - az első Fendt traktor, vagyis diesel paripa - 75. évfordulójának alkalmából dobták piacra a Dieselrossöl elnevezésű sört. „Örömmel folytatjuk tovább az együttműködést az ABK sörfőzdével. Eredetileg egy sört akartunk, de a Fendt ügyfelek és forgalmazók annyira izgatottak voltak, hogy kibővítettük az elképzelést.” – mondta Peter-Josef Paffen az AGCO / Fendt igazgatótanácsának elnöke. „A Fendt sör egy olyan ital, amely egyszerre ötvözi a hagyományokat és a modern, full-line koncepciót. Ráadásul a régióból származó sör nagyon jól illeszkedik hozzánk és ügyfélkörünkhöz.

 

 

Az első Fendt sör, a Dieselrossöl egy hagyományos Märzen sör. Erős, 5,9% alkoholtartalmú, mégis kellemesen édes. Színét tekintve kissé sötétebb, mint általában a bajor sörfőzdékben kapható társai. A Dieselrossöl bevezetése után nem sokkal újabb fajtákat mutattak be, a „Vario Weizen”, „Ernte Gold” és a „Katana Pils” söröket, sőt idén bővítették a választékot az alkoholmentes „Fendt Fahrer Weizen” sörrel is.

 

 

Ma már nemcsak a Fendt traktorokat gyűjtik, hanem már a Fendt sörösüvegeket is. Minden üveg limitált és a régi Dieselross motívumok nagyon népszerűek. Októbertől az új, 0,5 literes üvegeken Fendt Dieselross F12 típust ábrázoló kép található.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Fendt