Szeptember 2-án „begépesítik” Mezőkövesdet!

Szeptember 2-án „begépesítik” Mezőkövesdet!

2017. augusztus 29. kedd.
  (Axiál)

Éppenhogy véget ért az AXIÁL által szervezett, veterángép-kiállítással egybekötött Hódmezőrület, de máris egy újabb, a régmúltat idéző esemény veszi kezdetét. 2017. szeptember 2-án rendezik meg a XIX. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót.

Éppen hogy véget ért az AXIÁL által szervezett, veterángép-kiállítással egybekötött Hódmezőrület, de máris egy újabb, a régmúltat idéző esemény veszi kezdetét. 2017. szeptember 2-án rendezik meg a XIX. Országos Mezőgazdasági Gépésztalálkozót.

Kádár Zoltán, a mezőkövesdi Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum igazgatójától tudjuk, hogy alig egy héttel az axiálos rendezvényt követően újabb lehetősége nyílik az érdeklődőknek egy kis nosztalgiázásra. A programok között ugyanis előkelő helyet foglal el a veterán motorok, autók, traktorok, haszongépjárművek bemutatása és felvonulása.

Sőt, a nagy múltú esemény ennél többet is tartogat, lesz gőzgépes cséplési bemutató a „Vácrátóti gépbarátok” cséplőbandájának közreműködésével, több szakmai előadást is hallgathatnak a látogatók, mint például Széchenyiről, Ganz Ábrahámról, stb. Az érdeklődők számára kovácsbemutatót tartanak, lesz működő modell- és makettkiállítás, interaktív foglalkozások, kukoricamorzsolás, darálás. A gabonaszelelés valamint a matyó kultúra remekeiből (hímzés, kerámia) vásárlással egybekötött kiállítást is rendeznek.

 

A szervezők várnak szeretettel mindenkit Mezőkövesden a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumnál!

 

További információ: www.mezokovesdiregio.hu

 

A nagyításért kattintson a képre!