Pályaorientációs nap a Gyaxiban

Pályaorientációs nap a Gyaxiban

2017. november 23. csütörtök.
  (Axiál)

2017. november 17-én, pénteken ismét egy iskolás csapatot fogadtunk központi telephelyünkön. A Bajai Eötvös József Általános Iskola diákjai azért jártak nálunk, hogy megismerkedjenek a mezőgazdasági gépekkel és a kapcsolódó szakmákkal.

A városi körökben csak Gyakorló iskolaként vagy Gyaxiként ismert intézmény pályaorientációs napot tartott múlt héten, amelynek keretében a 2. a, 3. c, 4. b, 4. c, 5. c, és 7. a osztályos tanulók különböző foglalkozásokon, kirándulásokon vettek részt. A program célja az volt, hogy a környező vállalkozások segítségével bemutassák a gyerekeknek, milyen munkalehetőségek közül választhatnak a jövőben. A diákok például a kikötőben, a gyermekgyógyászaton, illetve nálunk is bővíthették ismereteiket a piacképes szakmákról.

 

 

A telephelyünkön tartott körsétát Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója vezette, aki a pár órás kirándulás során bemutatta a vállalat különböző szervezeti egységeit és az ott dolgozók feladatait. A gyerekek érdeklődve tekintettek a szervizműhelyeinkben dolgozó szerelőkre, illetve a logisztikai központunkban dolgozó raktárosok munkájára. A legnagyobb érdeklődést azonban a nagy, színes mezőgazdasági gépek jelentették a csapatnak, amelynek tagjai lelkesen álltak sorba, hogy beülhessenek a bemutató terünkön kiállított CLAAS traktorba.

 

 

Rendszeresen működünk közre különböző korosztályoknak szánt pályaorientációs kampányokban azért, hogy bemutassuk a mezőgazdasági életformát, a mezőgazdasági gépész foglalkozást, az AXIÁL közösségét és a vállalkozáson belüli elhelyezkedési lehetőségeket. Ezeket az AXIÁL Karrier Programban foglaltuk össze, melyről IDE kattintva olvashat bővebben!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Ligeti Zoltán, marketingmenedzser asszisztens

Forrás: Bajai Eötvös József Általános Iskola Facebook