Milyen a mezőgépész lét? (+videó!)

Milyen a mezőgépész lét? (+videó!)

2017. július 29. szombat.
  (Axiál)

Sok kihívás van a mezőgazdaságban, de talán az egyik legjelentősebb, amelyet szinte minden aktívan gazdálkodó tapasztal, az a szakemberhiány. Hiányoznak gépkezelők, szerelők a piacról, néha a hatalmas gépek kompenzálnak, de meg nem szüntetik a problémát.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazó Országos Szövetsége néhány éve elindította a „Legyél Te is mezőgépész!” programját, amely elsőként hívta fel a figyelmet a tárgykörre. Az AXIÁL Kft. a szövetség tagjaként becsatlakozott annak 11 pontos programtervébe és ennek megfelelően alakította ki, illetve módosította folyamatait, amely során mezőgazdasági gépész, technikus és mérnök tanulókat fogad telephelyeire szakmai tapasztalat szerzése céljából.

 

 

A bajai központú vállalkozás saját, „AXIÁL GÉPÉSZ AKADÉMIA” nevet kapó projektje összefoglalja és ismerteti azokat a módokat, eljárásokat, ahogy mezőgépész gyakornok lehet valaki az AXIÁL Cégcsoport berkein belül. Természetesen mindez csak olyan oktatási intézményekkel együttműködve történhet, mint például a jánoshalmi FM ASZK Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium vagy a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar.

Ahogy korábban is olvashatta, a kihívás a fiatalok megszólítása, ezért a hagyományos csatornák mellett a cég a közösségi média felé is nyitott. Az AXIÁL Kft.-t a Facebook mellett a Youtube-on és már az Instagramon is követni lehet, sőt Szalay Isti youtuber, vlogger is az ügy mellé állt, életében először beleült egy CLAAS LEXION 760-as kombájnba is, hogy kiderítse milyen is a mezőgépész lét.

 

 

Az „AXIÁL GÉPÉSZ AKADÉMIA” információit folyamatosan frissítjük, publikáljuk. Iratkozzon fel hírlevelünkre vagy kövessen bennünket valamelyik közösségi oldalon, hogy elsők között értesüljön újdonságainkról!

Látogasson el 2017. augusztus 26-27. napokon a Hódmezőrület rendezvényünkre, ahol még többet tudhat meg erről a szakmáról!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Fekete Gábor, marketingmenedzser