Meleg ételek a hideg napokon

Meleg ételek a hideg napokon

2017. november 29. szerda.
  (Axiál)

Az ünnepek közeledtével ismét jótékonysági ételosztás sorozatot tartanak Baján, melynek 2017. november 29-ei állomását az AXIÁL Kft. is támogatta. Az eseményen közel 300 adag meleg tea, babgulyás és fonott kalács fogyott.

Már hagyománya van az ételosztásnak a Bács-Kiskun megyei településen, melyet idén novembertől februárig minden héten megrendeznek. A kezdeményezés szervezőjétől, Dr. Zöld Lászlóné egyházi, civil és szociális ügyekért felelős tanácsnoktól megtudtuk hetente egyszer, a karácsony előtti héten pedig kétszer is tartanak ételosztást a rászorulóknak, melynek mai menüje babgulyás és fonott kalács volt. A babgulyáshoz az AXIÁL Kft. adta az alapanyagot, melyet a Baja Marketing Kft. a Jelky András Szakközépiskola konyháján készített el. A fonott kalácsot a Bácska Sütőipari Kft. ajánlotta fel, az ételek kiosztásban pedig a Szent Antal Plébánia Karitász csoportjának tagjai segítettek. Az ételek mellett rengeteg liter meleg tea is elfogyott a 11-13 óra között zajlott programon.

November utolsó szerdáján közel 300 adag ételt osztottak ki a belvárosi Közösségi Házban, így az esetleges maradékok további szétosztására már nem adódott lehetőség. Részben ez is mércéje az ételosztás szükségességének, melyre a hideg beköszöntével egyre többen jönnek. Szerencsére idén már két bajai vállalkozással több támogatja a kezdeményezést, így a jótékonysági sorozatot meg tudták hosszabbítani az előző évihez képest.

Az ételosztás nagy jelentőséggel bír a kevésbé tehetős, sokgyerekes családok, idősek életében, ezért fontos megjegyezni, hogy minél több vállalkozás csatlakozik a kezdeményezéshez, annál több alkalommal lesz lehetőség segíteni másokon, és annál hosszabb életű lesz a jótékonysági akció.

 

Fotó: Fekete Gábor, marketingmenedzser

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser