Megjelent az AXIÁL Híradó 2017. 03. száma! (+magazin)

Megjelent az AXIÁL Híradó 2017. 03. száma! (+magazin)

2017. július 03. hétfő.
  (Axiál)

Megjelent a legfrissebb AXIÁL Híradó, fókuszban a mezőgazdasági gépész képzés, a Használtgép-üzletág új szolgáltatása, a GÉPINFÓ, de forgalmazott gépeink széles spektrumát is megismerheti. Lapozza fel online vagy töltse le magazinunkat!

A TARTALOMBÓL:

 

Amikor kell az erő

Ha szóba kerül egy-egy tárgyaláson az AXION 900, s az ezzel szerzett tapasztalat, minden ügyfelünk elsőként a kimagasló vonóerőt emeli ki. „Nagyon jól húz a traktor, bikaerős, nem ijed meg a domboldaltól!” – jelentik ki a tulajdonosok magabiztosan, széles mosollyal.

 

Legyen inkább biztos, mint bosszús!

Számos cikk, híradás született a használt autók kilométer-számlálójának manipulálásáról – a hatályos büntető törvénykönyvben ez már külön tétel. Vajon mennyire érintettek a mezőgazdasági gépek? Cikkünk erre ad választ és ismerteti új GÉPINFÓ szolgáltatásunk részleteit.

 

 

Vissza a természetbe!

Egy modern tehenészet állatai és takarmánytermesztő területei kölcsönösen tartják el egymást. E körfolyamat lényeges eszköze a nagy teljesítményű Annaburger hígtrágya-kijuttató, amelyet a Manax állományából próbált ki Karlovitz Kristóf szakújságíró.

 

Utazás Fendt időgéppel

Hat évtized a világháború utáni éledezéstől a 21. század mezőgazdasági csúcstechnikájáig – ezt az érdekfeszítő korszakot teszi érzékelhetővé a Fendt két traktorja, az 1957-es Dieselross és a mai 310-es. Kiss Mihály karcagi gazdaságában ismerhette meg újságírónk a gépeket.

 

 

A gépészet polihisztora: a mezőgépész

Száz év alatt rengeteget fejlődött a mezőgazdaság. Anno a „tökéletes agrárszakember” értett a kaszához, a lovakhoz, amolyan polihisztorként szinte mindenhez. Manapság a precíziós gazdálkodás traktorait ember helyett automatikus kormány irányítja, GPS-jellel vezérelve. Ugrásszerű a fejlődés! A Mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyén kolleganőnk Dr. Hentz Károllyal, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági Eszköz- és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum igazgatójával beszélgetett a mezőgépész-oktatás jelenéről, jövőjéről.

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2017. 03. szám