Megjelent az Agritech 2017. októberi száma! (+újság)

Megjelent az Agritech 2017. októberi száma! (+újság)

2017. szeptember 27. szerda.
  (Axiál)

Megjelent az AXIÁL Kft. és a CLAAS közös kiadványának, az Agritech magazinnak a legfrissebb száma. Az újságot letöltheti honlapunkról, vagy akár online is fellapozhatja, de nyomtatott formában üzleteinkben is megtalálhatja.

A tartalomból:

 

Erősebb, kényelmesebb, korszerűbb

Összeszámlálhatatlanul sok nemzetközi járműbemutató (személy- és tehergépkocsik), illetve gyárlátogatás után az újdonság varázsával hatott, hogy meglátogathattam Európa egyik vezető mezőgazdaságigép-gyártóját, a mindmáig családi vállalkozásként működő, 3,6 milliárd euró éves forgalmú, német CLAAS-t: 25 országból 117 szakújságírót trombitált össze harsewinkeli székhelyére (Vesztfália), hogy nagyszabású rendezvény keretében bemutassa újdonságait. Karlovitz Kristóf cikke.

 

Komoly dolgok

Ön hogy döntene, ha feljebb léphetne a céges ranglétrán? Elgondolkodna rajta? Kapna az ajánlaton? Vagy visszautasítaná, csak mert szereti a jelenlegi munkáját? Rittgasszer Péter megkapta a lehetőséget, s hogy mire jutott, megtudhatják az axiálos dolgozóinkat bemutató sorozatunk újabb részében.

 

Termékfejlesztés a CLAAS-nál

Gyorsuló világban élünk – bár közhely, nagy igaz. Míg nagyapáink idejében egy jó gép kiszolgált legalább egy generációt, manapság ez lerövidül. Nem feltétlenül azért, mert gyengébb minőségű, hanem az élelmiszer-termelésben is erősödő verseny miatt. Többet várunk el a gépektől, eszközöktől, ha például sikerült megnövelni a gazdaság méretét az elmúlt 5-10 évben, akkor már nem elegendő ugyanolyan teljesítményű traktor, vagy munkaszélességű talajművelő gép.

 

Heveder vagy iker?

Márciusban egyik kedves partnerünknél jártunk. Engedélyével egy kísérletet is elvégeztünk. A Dunagyöngye 2000 MGTSZ vezetői úgy döntöttek: kipróbálják, mire képes egy traktor CAMSO hevederes járószerkezettel. Két CLAAS AXION 930-asuk anno egyszerre érkezett hozzájuk, így mivel nagyon egyformák (évjárat, teljesítmény, ledolgozott üzemóra) megfelelőnek bizonyultak egy összehasonlításhoz. A két járószerkezet a cég egyik százhektáros tábláján párbajozott. A fegyvernem magágy-előkészítés, a fegyver pedig Framest Frakomb 8000-es magágykészítő kompaktor volt.

 

Forrás és kép: Agritech 2017. október