Magyarország Legszebb Borászata (+videó)

Magyarország Legszebb Borászata (+videó)

2017. szeptember 30. szombat.
  (Axiál)

A Landini traktort, Berthoud permetezőt és Hyundai targoncát használó Koch Borászat nem csupán kitűnő borral, számos szakmai és fogyasztói elismeréssel rendelkezik, de idén szeptemberben a „Magyarország Legszebb Borászata” címet is megkapta.

Idén először adták át a „Magyarország Legszebb Birtoka” díjat, ahol az összesített győztes mellett külön kategóriákban mérettettek meg a birtokok. A borászat kategóriában a borotai Koch Borászat lett a díjazott.

A versenyre mintegy 50 birtokot jelöltek hat kategóriában, majd egy 18 fős szakmai zsűri választotta ki kategóriánként a három versenyzőt a továbbjutásra. Ezt követően a Facebookon lehetett megismerkedni a jelöltekkel, és szavazni rájuk, végül a legtöbb szavazatot begyűjtő gazdaság kapta a közönségdíjat. A szakmai zsűri felkereste mind a 18 jelöltet, és szigorú kritériumrendszer alapján döntött a helyezésekről.

 

 

A borotai Koch Borászat, megnyerve a kategóriáját, a szabályzat értelmében időkorlát nélkül viselheti a Magyarország Legszebb Borászata címet. Koch Csaba tulajdonos, az idén negyedszázados munkásságát ünneplő borász, az Év Pincészete (2014) kitüntetettje szerint kiemelten fontos a környezettudatos gazdálkodás, s mint mondja: "ezért is folytatunk előremutató kísérleteket a rezisztens szőlőfajtákkal, minimálisra csökkentve így a vegyszeres beavatkozás igényét a szőlőben”.

 

Gratulálunk!

 

Forrás és kép: Koch Borászat, Agrárágazat, Új Mezőgazdasági Magazin