Fákat ültettünk a Föld napja alkalmából

Fákat ültettünk a Föld napja alkalmából

2017. április 25. kedd.
  (Axiál)

A Föld napja alkalmából cégünk több telephelyén is gömb kőrisek ültettük, hogy még inkább megszépítsük, zöld övezetté varázsoljuk bázisainkat. A Föld napja célja, felhívni a figyelmet a környezet megóvására.

A Föld napja 1970-ben kezdődött amerikai kezdeményezésre, az azóta eltelt évtizedekben pedig világmozgalommá nőtte ki magát, amelyet hagyományosan április 22-én rendeznek meg. Célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a Föld természeti értékeinek megóvására, és rámutasson olyan problémákra, mint például a túlnépesedés, az elsivatagodás, az óceánok szennyezettsége és még sorolhatnánk. Magyarországon 1990 óta szervezik meg, sokféle akcióval ünneplik: szemétszedés, faültetés, kerékpározás, rajzpályázatok, stb.

Természetesen az AXIÁL Kft. sem feledkezett meg a világméretű eseményről és a világnapot megelőző héten Szolnokon 10; Üllőn 8; Orosházán 10; Csornán 10; Dombóváron 6; Zalaegerszegen 6 darab gömb kőris került elültetésre. A gömb kőris egyébként kb. 6 méteres növő gömbkoronájú fa, amely májusban hozza fehér virágait. A választott fajta nem igényes és jól tűri a városi klímát.

Tudta, hogy alapterületre vetítve a legnagyobb oxigéntermelő felületük a fáknak van? 1-1 fa (450-500 lombkorona térfogattal) egy ember éves oxigénszükségletét termeli meg. Míg 1 személyautó 20 ember szükségletét használja el 100 kilométeres távon kb. 1 óra alatt.

A vállalat a világnaptól függetlenül is mindig arra törekszik, hogy ügyfeleit rendezett, zöld és virágos környezetben fogadja, melyen több kollégánk is fáradhatatlanul dolgozik, reméljük, az újonnan ültetett fák is elnyerik tetszésüket.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Képek: Umenhoffer Ferenc, beruházási és üzemfenntartási igazgatóhelyettes

Felhasznált források: fna.hu, szelegyesulet.fw.hu