Eredményes partnerség

Eredményes partnerség

2017. július 27. csütörtök.
  (Axiál)

A 19. telephely megnyitása, az AGRARTECHNIK Service Award megnyerése, egy nagyon sikeres Agrárgépshow és a 10 éves jubileumi együttműködés a Horsch céggel – már rögtön 2017 elején rengeteg oka volt az AXIÁL Kft-nek az ünneplésre.

A sikeres együttműködésről a budapesti Agrárgépshow rendezvényen készített interjút Cornelia és Philipp Horsch-sal a Horsch Terra magazin.

 

Cornelia Horsch szerint:Minden egyes üzleti kapcsolat a megismerkedéssel kezdődik. Jól együtt tudnak majd működni cégeink? Termékeink keresettek lesznek a piacon? Meg fogunk tudni majd egyezni egy olyan stratégiában, amely mindkét cégnek megfelelő? Az AXIÁL esetében ezeket a kérdéseket gyorsan meg tudtuk válaszolni.

Philipp Horsch gyorsan ki is egészíti:Már a késői 80-as évektől aktívan ott vagyunk Magyarországon – akkoriban még közvetlenül mi, illetve kisebb, helyi kereskedők segítségével értékesítettük gépeinket a gazdáknak. Azután, amikor 10 évvel ezelőtt megismertük Harsányi Zsoltot, lehetőségünk nyílt arra, hogy közösen lépjünk fel a piacon.

 

A képen a Horsch Leeb permetező, a gép nagyszerűen szerepelt az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényen

 

Ezután elemezték a magyar piacot és a mezőgazdasági lehetőségeket, és lépésről lépésre, kifejezetten a magyar a piacnak megfelelő, specifikus gépeket vezettek be. Ezzel párhuzamosan képezték az AXIÁL kereskedőit és szervizeseit, Magyarországon és a Horsch központjában, Schwandorfban is. Ez a rendszer olyannyira bevált, hogy most, tíz év elteltével is nagyjából hasonló módon képezik ki a szakembereket. Rendszeresen tartanak képzéseket az AXIÁL-dolgozóknak a legújabb fejlesztésekről és innovációkról, például a magyar piacon legújabb Horsch terméknek számító a Horsch Leeb permetezőről.

Személyi változások is történtek, időközben az AXIÁL-nál már olyan termékspecialisták dolgoznak, akik elsődlegesen a Horsch termékek értékesítésével és szervizelésével foglalkoznak. Horsch oldalról is nőtt a csapat Magyarországon: két értékesítési munkatárs és két szerviztechnikus támogatják a magyar kollégákat az értékesítésben, a technikai kérdéseknél, gépbemutatók során, a kiállításokon és egyéb rendezvényeken. Az AXIÁL termékspecialistáival közösen alaposan kielemzik a régiókat értékesítési és mezőgazdasági szempontból is, így készítik el a piaci terveket.

 

Hódmezővásárhelyi telephelyátadó 2016 novemberében

 

Számít a tapasztalatcsere

A magyar mezőgazdászok, akiket megismertünk, elöl járnak a specializációban, és nagyon professzionálisak. És ez fontos nekünk.magyarázza Cornelia Horsch.Mi magunk is mezőgazdászok vagyunk. Mi is szeretnénk a gazdálkodókkal beszélgetni, közvetlenül tőlük megtudni, milyen feltételekkel dolgoznak a gazdaságukban, és megismerni a kihívásokat, amikkel szembe kell nézniük. Nem minden gépünk illik minden egyes gazdaságba, de a kereskedőkkel és a mezőgazdákkal közösen pontosan meg tudjuk határozni a megfelelő Horsch gépet, és össze tudjuk állítani a felszereltségét, hogy az a legapróbb részletekig megfeleljen az elvárásoknak. Az AXIÁL-lal ez a gyártó-kereskedő-mezőgazda-háromszög kitűnően működik.

Philipp Horsch számára is világos:Szükséges a tapasztalatcsere az összes érintett között. Csak így lehet a szükségeknek és az igényeknek megfelelően fejleszteni, úgy, hogy közben ne szakadjunk el a valóságtól. A tapasztalatcserével mindig van visszajelzés felénk, hogy a stratégiánk megfelelő-e. És csak így lehet a megfelelő ötleteket és innovációkat megtalálni.

 

AGRARTECHNIK Service Award díjat nyert az AXIÁL Kft. üllői telephelye, melyet 2017 januárjában vettek át

 

Pozitívan tekintve a jövőbe

A következő tíz évre az a tervük, hogy a talajmegmunkáló és vetőgépek terén megerősítsék jó piaci helyzetüket, valamint természetesen a permetezőtechnika piacán is jó eredményeket akarnak elérni. 

A magyar mezőgazdászok hangulata pillanatnyilag kicsit nyomott, véleményük szerint az árak nem a várt szinten vannak. De Cornelia és Philipp Horsch lelkesedése töretlen:Nem szabad elfeledkezni a mezőgazdaság pozitív aspektusairól. A mezőgazdászok etetik a világot, és most korábban soha nem látott jó eredményeket tudunk megcélozni. Az árak annyira nem rosszak. Kilengések felfelé és lefelé voltak és lesznek is. Ami most kihívás, és ami a figyelmet a mezőgazdaságra irányítja, azok a mezőgazdasági folyamatokban éppen zajló változások, a gabonatermesztés sokkal több elemből összeálló vetésforgója. Ezen folyamatok alakításában Magyarország nagyon jó helyen áll, mivel a magyar gazdák a termények sokkal szélesebb skáláját tudják termelni, mint például az észak-európai gazdák. A körülmények ideálisak például a kukoricához, a napraforgóhoz, búzához vagy éppen a repcéhez. Minden megfelel az egészséges és átgondolt vetésforgó kialakításához. A dél-európai mezőgazdászok kilátásait a jövőre vonatkozóan nagyon pozitívnak látjuk. A sikerességhez szükséges infrastruktúra Magyarországon már rendelkezésre is áll.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Képek: AXIÁL Kft.

Forrás: Horsch Terra 2017/14. szám