Erdélyből érkező diákok Baján

Erdélyből érkező diákok Baján

2017. október 06. péntek.
  (Axiál)

Ismét nyüzsgő diáksereg jelent meg bajai telephelyünkön, melyet Kerek Márton, az MNÁMK Kollégium vezetőjének megkeresésére fogadtunk 2017. október 5-én, csütörtökön. A diákcsoport egyenesen Erdélyből érkezett, hogy megismerhesse vállalkozásunkat.

Mindig nagy örömmel tölt el bennünket, amikor a fiatalok érdeklődést mutatnak a mezőgazdaság, a gépészet iránt, hiszen fontos számunkra, hogy szakmailag felkészült, motivált és elkötelezett kollégák képviseljenek bennünket a jövőben is. Szakmai tapasztalatainkat és élményeinket folyamatosan továbbadjuk, megosztjuk az újabb generációkkal és ezeknek módjait az AXIÁL Karrier Programban foglaltuk össze.

Az AXIÁL Karrier Program keretében már óvodás kortól fogadunk látogatókat telephelyeinkre, de több szakiskolával és egyetemmel is együttműködési megállapodást kötöttünk, mely intézményektől évente 50-60 tanuló jön műhelyeinkbe, illetve egyéb különböző szervezeti egységeinkhez, hogy gyakorlatot szerezhessenek.

 

 

Tegnap a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának erdélyi partneriskolájától fogadtunk egy diákcsoportot Baján, hogy megismerhessék cégünk tevékenységeit és működését. A 33 tanulóból és 3 kísérőtanárból álló csapat a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskolától érkezett, ahol autóvillamossági, mechatronikai, állategészségügyi, élelmiszeripari szakmákban szerezhetnek képesítést a diákok.

A csoport délelőtt 10 órakor érkezett, Harsányi Zsolt, tulajdonos-ügyvezető köszöntötte a delegációt, majd kezdetét vette a telephelybejárás, melyet Umenhoffer Péter, marketingigazgató vezetett, aki maga is tanulóként lépte át először a vállalkozás küszöbét.

 

 

A látogatók saját szemükkel győződhettek meg a barátságos légkörről, a korszerű munkakörülményekről, a felszerelt szervizműhelyekről, a hatalmas Logisztikai Központról. A séta során a tanárok és a diákok is kérdeztek, így olyan témák kerültek terítékre, mint például, hogy milyen karrierlehetőségek vannak AXIÁL-nál, illetve hogyan tudnák gyakorlatukat a cégnél tölteni.

A beszélgetést egy hordozható kihangosító készlet segítette, melyet vállalkozásunk nemrégiben, kifejezetten azzal a céllal vásárolt, hogy a látogatókkal, diákcsoportokkal való kommunikációt segítse. 

A telephelyet bemutató séta végén a látogatók beülhettek egy-egy gépbe, majd egy közös csoportképet is készítettünk. A székelyudvarhelyi iskola tanulói végül jó hangulatban, új élményekkel és ismeretekkel zárták a napot, melyek reményeink szerint hozzájárulnak a mezőgazdasági szakmák iránt mutatott érdeklődésük növeléséhez.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Fekete Gábor, marketingmenedzser