Elsősegély tanfolyam dolgozóinknak

Elsősegély tanfolyam dolgozóinknak

2017. április 07. péntek.
  (Axiál)

Mi legyen, ha valaki összeesik, elájul a munkahelyén? Kihez forduljunk segítségért? Tudjuk, hol az elsősegélynyújtó doboz, ha baleset történik? Védjük magunkat és a körülöttünk élőket a tanfolyamokkal!

Az AXIÁL Kft. nem csak azért szervez megnyugtató rendszerességgel elsősegélynyújtó tanfolyamokat, hogy eleget tegyen a törvényi kötelezettségeknek. Nem kizárólag a kötelezettség elhanyagolása miatt kiszabható bírság elkerülése a cél, hogy legyen egy papír, amit fel lehet mutatni egy esetleges munkavédelmi ellenőrzésen. 

Sokkal fontosabb oldala is van ezeknek a tanfolyamoknak: a törődés. Az itt dolgozók szinte családtagként tekintenek egymásra, s ki ne tenne meg minden tőle telhetőt, ha egyik szerettét baj éri? Nem elég, ha nem veszítjük el egy ilyen helyzetben a fejünket, de szakszerűen segítséget is kell nyújtani, hiszen néhány perc akár életet is menthet. 

 

 

Reményi László, az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje a tudást szerencsére nem szárazon, csak és kizárólag a tényekre koncentrálva „darálta le”, hanem érdekesen, helyenként sztorizgatva, olyan módon adta át a tudást, hogy az meg is maradt a tanfolyamon részt vevő munkatársainkban. 

A képzés nem csak száraz elméletből állt, de az elmélet gyakorlati alkalmazásának elsajátításából is. A gyakorlati oktatás szakszerűségét a legkorszerűbb technológia is alátámasztotta, az újraélesztést például egy olyan babán gyakorolhatták a résztvevők, ahol egy számítógép figyelte és értékelte, hogyan sikerült a befúvás és a szívkompresszió. A hallgatók Reményi László felügyelete alatt addig gyakorolták a helyes technikát, amíg tökéletesen meg nem tanulták annyira, hogy a gyakorlatban is megbízhatóan alkalmazni tudják. 

Reméljük, soha nem szükséges a tanultakat a mindennapok során alkalmazni, de megnyugtató a tudat, hogy a segítség biztosan ott lesz, ha szükség lenne rá!

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser