Elhunyt Robert J. Ratliff AGCO cégalapító

Elhunyt Robert J. Ratliff AGCO cégalapító

2017. április 26. szerda.
  (Axiál)

A világméretű mezőgazdasági gépgyártó, az AGCO - melynek portfólióját olyan márkák erősítik, mint a FENDT, Massey Ferguson, Valtra, Challenger - mély fájdalommal emlékezik az elhunyt Robert J. Ratliffre, alapítóra, korábbi elnök-vezérigazgatóra.

Ratliff úr vezette azt a menedzsment csoportot, amely 1990-ben megvásárolta a Deutz-Allis Corporationt, később a vállalat az Allis-Gleaner Corporation (AGCO) nevet vette fel, melyet máig is őriz. Vezetése alatt az AGCO a mezőgazdasági gépipar legismertebb és legelismertebb márkáit szerezte meg: 1994 Massey Ferguson, 1997 FENDT, 2002 Caterpillar, Challenger, 2004 Valtra. Ezzel az AGCO mind Dél-Amerikában, mind pedig Európában vezető pozícióra tett szert. Ratliff úr az 1990-es 200 millió dolláros árbevételt az összesen 21 üzletszerzéssel, illetve felvásárlással 2005-re 5,4 milliárd dollárra növelte, majd 2006-ban visszavonult.

Robert J. Ratliff erős, gyakorlatias hozzáállással vezette a vállalatot, támogatta a munkavállalókat, szem előtt tartotta érdekeiket, céljaikat. Ez a csoport értékesítési hálózatára is igaz, a vezető előszeretettel ösztönözte a forgalmazókat a felső vezetéssel való gyakori kapcsolattartásra, amely ma is része az AGCO vállalati kultúrájának.

 

 

Ma az AGCO csoportnak Duluthban, Georgiaban van a székhelye, de több mint 150 országban értékesíti termékeiket. Mivel a vezető nagy hatással volt a globális piacra 2014-ben a Berendezésgyártók Szövetségének Dicsőségcsarnokába is (Association of Equipment Manufacturers Hall of Fame) bekerült.

Martin Richenhagen, az AGCO elnök-vezérigazgatója kijelentette: „Bob Ratliff teljes elkötelezettséggel támogatta az AGCO-t, ügyfeleinket, viszonteladóinkat, részvényeseinket és munkatársainkat. Az igazgatótanács, a menedzsment, és az alkalmazottak világszerte nagyon hálásak látásmódjáért és vezetéséért. Nagyon fog hiányozni, együttérzünk feleségével és egész családjával.

 

Robert J. Ratliff az AGCO alapítója, a mezőgazdasági gépgyár megálmodója tartalmas életet, tiszteletre méltó életművet hagyott maga után. Az AXIÁL Cégcsoport vezetősége és dolgozói osztoznak hozzátartozói fájdalmában. Nyugodjék békében!

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: FENDT