„Egy álmunk valóra vált!”  - 10 éve adtuk át a bajai Alkatrész Logisztikai Központot

„Egy álmunk valóra vált!” - 10 éve adtuk át a bajai Alkatrész Logisztikai Központot

2017. június 06. kedd.
  (Axiál)

„Egy álmunk valóra vált!” – a 2007-es tavaszi AXIÁL Híradóban ezzel a címmel jelent meg cikk az Alkatrész Logisztikai Központ átadásáról.

Tíz éve ez óriási előrelépésnek számított a cég életében, hiszen az addig használt fűtetlen, egyszintes raktárt váltotta fel az új komplexum.

 

 

2006 májusában kezdődött meg zöldmezős beruházásként a logisztikai központ építése. Az épület funkciója mindmáig hármas: Baja környékének kiskereskedése, a teljes cégcsoport nagykereskedelmi bázisa, és az alkatrészüzletág irodaközpontja.

 

 

Az ALK paraméterei:

- 8 méteres belmagasság,

- fedett alapterület 4200 négyzetméter,

- 4000 EUR raklapos tárolóhely,

- 13000 polcos tárolóhely,

- 3500 tonna alkatrész tárolását teszi lehetővé.

 

 

Tovább folytatódik az álom 

Mára a fedett terület közel a duplájára növekedett, ami lehetővé tette az alkatrészközpont további bővülését is – a raktárbázis együtt növekszik az alkatrész-értékesítésünkkel. Már a tervezéskor fontos tényező volt, hogy bővíthető legyen az épület. Az Alkatrész Logisztikai Központ ad helyet a hidraulikatömlő-konfekcionáló részlegnek is. 

A raktár bővülésével egyre többféle, az alkatrészekhez kapcsolódó szolgáltatás indult el. A hidraulikatömlő méretrevágása mellett foglalkozunk még:

- bálázókés-élezéssel, 

- Kränzle magasnyomású mosók szakszervizével,

- kardántengely-felújítással és javítással.

Megduplázódott a tárolt cikkféleségek kezdetben harmincezres száma, az alkatrészmennyiség növekedésével egyenes arányban nő a raktári személyzet létszáma is.

A raklapokat és kartonokat partnerünk, az OMG raktári gépei mellett Hyundai targoncák mozgatják.

 

 

Az ALK számai

A központot leginkább egy hangyabolyhoz tudnánk hasonlítani. A külső szemlélő sok zöld egyenruhást lát össze-vissza rohangálni. Valójában, a hangyákhoz hasonlóan, pontos ütemrend szerint haladnak a kollégák. Nem is lehetne máshogy dolgozni, hiszen évente több, mint egymillió kiszedési tételsort teljesítenek. Természetesen mindezt már papír nélkül, mobil vonalkód olvasóval, illetve különféle adatgyűjtő eszközökkel, vonalkódos nyomtatókkal. 

Az itt beérkeztetett illetve kigyűjtött árut nyolc pótkocsis szerelvény, mintegy húszezer fuvarral, több mint tízmillió kilométert megtéve juttatta el ennyi idő alatt a boltokba. Ez akkora távolság, mintha 250-szer megkerültük volna a Földet az Egyenlítőnél.

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2017. 02. szám 56-57. oldal