Címzetes egyetemi docens címet kapott Pintér Zsolt (+videó)

Címzetes egyetemi docens címet kapott Pintér Zsolt (+videó)

2017. április 19. szerda.
  (Axiál)

Nemrég a győri Széchenyi István Egyetem egyetemi docensi címet adott Pintér Zsoltnak, aki agrár- és műszaki felkészültségét az AXIÁL Kft. ügyvezetőjeként, illetve az Extra-Tej Kft. és a Kalász Kft. résztulajdonosaként kamatoztatja.

Ez alkalomból Aszódi János, az Új Mezőgazdasági Magazin szerkesztő-producere beszélgetett az ügyvezetővel. Az alábbiakban a beszélgetésből olvashatnak egy rövid részletet, a teljes interjúért kattintsanak a videóra!

 

AJ: Honnan ered a kapcsolat?

PZS: A megyében 2003 óta van egy mezőgazdasági érdekeltségű vállalkozásunk, ahol a környező szakközépiskolákból és az egyetemről gyakornokokat, tanulókat fogadunk és igyekszünk azokat a gyakorlatokat, folyamatokat, ismereteket átadni, ami a későbbi munkájuk során nagyon hasznos lehet.

 

AJ: Milyen kötelezettséggel jár majd ezúton ez a cím?

PZS: Nagyon bízom benne, hogy ugyanazt folytatni tudjuk, mint eddig, Beleden. Remélem, hogy ugyanúgy egy-egy előadást is tudunk tartani az egyetemen és kicsit a mezőgazdaság, a mezőgazdasági gépészet tudjuk orientálni a hallgatókat.

 

AJ: Mennyire érdeklődők ma a fiatalok a mezőgazdaság, a gépészet után?

PZS: Ez nagyon-nagyon vegyes. Vannak, akik azért mennek az egyetemre, hogy kimondottan mezőgazdaságban dolgozzanak, többnyire nekik a családi háttér, az indíttatás, vagy a hely, ahol dolgozni fognak az is megvan. Nagyon sok mezőgazdasági gépész, szabadúszó, akire szabadprédaként lehet lecsapni, nincs. Az ő létszámukat szeretnénk növelni, olyan gyakorlati helyeket biztosítunk, ahol az igazi, modern technikával találkozhatnak.

 

Forrás és kép: Új Mezőgazdasági Magazin