Büszkén dolgozom a legjobb gépekkel

Büszkén dolgozom a legjobb gépekkel

2017. július 09. vasárnap.
  (Axiál)

Horváth Sándor az axiálos kollégákat bemutató riportsorozatunk következő alanya. Sándor valószínűleg ismerős Győr-Sopron, Vas és Veszprém megye gazdálkodóinak, hiszen már 17 éve tárgyal és érvel a cég nevében.

Mesélj axiálos éveidről!

Hivatalosan 2000. november 7. óta dolgozom az AXIÁL-nál. Soknak tűnhet ez a közel 17 év, de jó helyen nem nehéz megmaradni. Itt jó a szervezés, folyamatosak a fejlesztések, haladunk a korral, minden jól megy. 

Persze, ennyi idő alatt azért változott egy-két dolog. Miközben igazi profi céggé vált, megmaradtak az egykori családi vállalkozás bizonyos vonásai, például az egyszerű tulajdonosi szerkezet. Ennek előnyei a működésünkben is látszanak, ha kell, gyorsan megszületnek a stratégiai döntések, gyorsan tudunk reagálni a kihívásokra. 

Egyébként nyilvánvalóan bonyolultabb lett a szervezet az elmúlt 17 évben, ez szükségszerű velejárója annak, hogy jóval többen lettünk. Több mint hétszázan dolgozunk az AXIÁL-nál, a létszámot tekintve már szinte nagyvállalatnak nevezhető. A részletekig lebontott folyamatok miatt sokkal több résztvevővel kell megosztani az információkat, mert egy adott intézkedés sokkal több embert érint. Nyilván egy üzletkötőnek az lenne a legkényelmesebb és legegyszerűbb, ha még mindig csak egyvalakit kellene felhívni telefonon. 

Amikor ide kerültem, talán, ha száz-egynéhány alkalmazott volt az egész cégnél, név szerint ismertük egymást. Most már persze nem ismerek mindenkit, de a telephelyi közösségek még mindig nagyon összetartók, családiasak. A szombathelyi, ahol az én bázisom van, a legkisebb axiálos telephely, a legkisebb működési területtel. Amennyire felgyorsult a piac, valószínűleg már nem is tudnám ellátni azt a területet, amit a legelején; Győr-Sopron, Vas, meg Veszprém megye fele tartozott hozzám.

 

 

Mi változott a piacon?

Megváltoztak a piaci körülmények, sokkal gyorsabban döntenek az ügyfelek. 1998 óta értékesítek CLAAS gépeket. Akkoriban még rengeteg volt az újonnan alakult mezőgazdasági cég. Mikor kimondtam a kombájn árát, el sem tudták képzelni egyben azt az összeget. A családok hetekig tanácskoztak, hogy merjenek-e belevágni a vásárlásba, ekkora kiadást a nyakukba venni.

Mostanra ez teljesen megváltozott, megmondjuk, mennyibe kerül a gép, és két nap alatt eldöntik, megveszik-e vagy sem. Akik máig talpon tudtak maradni az 1992-es privatizáció óta, rutint szereztek a vásárlásban, látják, mit bír el a vállalkozásuk. Akkor bizonyos szempontból nehezebb is volt a felszínen maradni, nem volt ennyi támogatás, a gyengébb évek sokkal mélyebben érintették egy-egy vállalkozás költségvetését, szóval sokan tartottak akkoriban a nagy beruházásoktól. Ennek ellenére azt mondom, akik akkor elég bátrak és okosak voltak, most is megvannak. 

Most már sokkal többen vagyunk a piacon kereskedők. Nincs is idő annyit foglalkozni egy-egy ügylettel. Nehezebb lett a dolgunk egy kicsit, a vevők nagyon jól felkészültek a gépekből, hiszen az interneten követhetik a változásokat, fejlesztéseket, eseményeket. Tapasztalataim szerint manapság a tárgyalások alapját az igények meghatározása után a pénzügyi konstrukciók, árak képezik. Persze az ár még nem minden. Ezt is tudják a vevők, így érvelhetünk az üzemeltetési körülményekkel, a szervizháttérrel, az üzembiztonsággal, az üzemanyag-fogyasztással, a használtgép-értékkel, és még számtalan egyéb tényezővel. Ezek teszik aztán a tárgyalások végére igazán előnyössé a CLAAS gépeket. E piacon is javában zajlik a generációváltás, a fiatalok pedig nagyon képben vannak. 

 

 

Mondj egy-két szót magadról!

1959-ben születtem egy bányászfaluban, Halimbán. Onnan legtöbben az iparban helyezkedtek el, ki bányász, villanyszerelő, kohász, ki bányamérnök lett. Csodálkoztak is, amikor én Csornára, egy mezőgazdasági gépészképző szakközépiskolába jelentkeztem, de engem ez érdekelt legjobban. A gödöllői Agrártudományi Egyetem Gépészmérnöki Karán folytattam tanulmányaimat. Letöltve katonaidőmet egy 14 ezer hektáros téeszben kezdtem el dolgozni, majd 1992-ben, az átmeneti törvény lehetőségeit megragadva, ötödmagammal kiváltunk a téeszből, magánvállalkozó lettem. 

Amikor 1998-ban az IKR-nél, önálló gépértékesítőkkel, megalakult a CLAAS üzletág, elhagytam a magánzó szektort, és náluk folytattam a pályafutásom. 2000-ben, egy szeptemberi reggel, váratlanul behívtak minden claasos üzletkötőt, és tájékoztattak, hogy megszakadt a két cég kapcsolata, másnaptól New Holland termékeket értékesít a cég. Hárman, Szentiványi Gyula, Hetz Gábor – mindketten az AXIÁL-tól mentek nyugdíjba – és jómagam közöltük, hogy nem szeretnénk más géppel foglalkozni. A nyolc órakor kezdődő értekezleten így már részt sem kellett vennünk. Akkor még hétpecsétes titok volt, hogy ki veszi át a CLAAS-t. 

Aztán valamikor októberben egyszer csak csörgött az otthoni vezetékes telefonom, maga Harsányi Zsolt volt a vonal másik végén, és érdeklődött, mennék-e hozzájuk CLAAS-t értékesíteni. Persze igent mondtam. 

 

Melyik CLAAS gép a kedvenced?

Természetesen a kombájn. Közülük pedig az a típus, amellyel a legtöbbet értem el: a MEGA 204-208, ez egy sikerszéria volt. Ezeken vezette be a CLAAS az APS-cséplőszerkezetet, sokan pont ezért nevezik MEGA-cséplőszerkezetnek. Nagyon jó, megbízható gép volt, a régiek megbízhatóságát kombinálták a APS-szel. Ez volt az egyik utolsó, mai napig meghatározó jelentőségű mechanikus fejlesztés a kombájnokban. Ezek a gépek idősebb koruk ellenére máig megállják a helyüket, használtként is könnyen értékesíthetők. 

Engem mindig is büszkeséggel töltött el, hogy a piac legjobb gépeivel foglalkozhatok. 

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Képek: Molnár Arnold

Forrás: Agritech 2017. július