Az odafigyelés és az előrelátás életeket menthet!

Az odafigyelés és az előrelátás életeket menthet!

2017. június 30. péntek.
  (Axiál)

2017. június 27-én Debrecen közelében egy baleset-megelőzési kampányt hirdető szervizautónk és sofőrje önhibáján kívül frontálisan ütközött egy autóval és vezetőjével, amely feltehetően szabálytalanul előzött.

2017 februárjában adtuk hírül, hogy csatlakoztunk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési kampányához, melynek alkalmából az axiálos Renault Trafic szervizautókon a biztonságos közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

A gépkocsik baloldalán a grafika egy láthatósági mellényt ábrázol, és a „Látszódik?” felirat van mellette, az autó hátulján pedig egy biztonsági öv és a „Ne egy kattintáson múljon!” felirat található.

Ironikus módon pont egy, a prevenciós kampányt hirdető szervizautónkkal ütközött egy sofőr Debrecen közelében a napokban, aki feltehetően szabálytalanul előzött. A hiba eredményeképp frontálisan ütköztek a gépkocsik, így mindkét autó eleje totálkáros lett.

 

 

Szerencsére mindkét kocsi modern, légzsákokkal szerelt jármű volt, így „csak” kisebb sérüléseket szenvedtek el a felek. Kollégánk előrelátóan bekötötte a biztonsági övet, valószínűleg ennek köszönhető, hogy kézsérüléssel „megúszta” a balesetet, amely önhibáján kívül történt. Az autó viszont helyrehozhatatlan károkat szenvedett, a forgalomból kivonásra kerül.

Az országot rendszeresen járó kollégáink a legnagyobb sajnálatunkra gyakran látnak olyan közúti baleseteket is, melyek kevésbé jól végződnek. Fokozottan igaz ez extrém időjárási körülmények esetén, mint például most a kánikulában. Ezért is csatlakoztunk a baleset-megelőzési kampányhoz, amely a passzív biztonsági eszközök népszerűsítését, valamint az emberi odafigyelés szükségességét hirdeti. Hiszen akárki hibájából is történik az incidens, életeket menthet a légzsák, a biztonsági öv, a láthatósági mellény, vagy épp a bukósisak. Ne legyünk restek használni ezeket!