Az Alföldi Napok megnyitójáról 3. rész

Az Alföldi Napok megnyitójáról 3. rész

2017. május 05. péntek.
  (Axiál)

„Tőlünk függ minden, csak akarjuk.”– idézte Széchenyi Istvánt Almási István Hódmezővásárhely megyei jogú város polgármestere május 4-én az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok ünnepélyes megnyitóján.

A Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetsége által szervezett rendezvényen olyan prominens személyiségek tartottak beszédet, mint Dr. Nagy István a FM parlamenti államtitkára, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere, Győrffy Balázs a NAK elnöke és Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

A rendezvény harmadik köszöntőjét Almási István Hódmezővásárhely polgármestere tartotta, aki elmondta, nagy öröm a városnak, hogy ennek a rangos, országosan is meghatározó kiállításnak immáron 24. alkalommal adhat otthont.

 

Kép: Hódmezővásárhely.hu

 

Egy olyan kiállítás részesei lehet kiállítók, látogatók, amely a magyar mezőgazdaság legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok egy kiváló lehetőség az agráriumban élők és dolgozók számára, hogy megmutassák magukat, összemérjék tudásokat, tapasztalatot cseréljenek, megismerjék az aktuális újdonságokat.

Hódmezővásárhelyen évszázadok óta meghatározó a mezőgazdasági megélhetési forma. Hagyományai miatt és fekvéséből adódóan a város alkalmas arra, hogy az Alföld legjelentősebb mezőgazdasági jellegű városai közt tartsák számon egy olyan mezőgazdasági központot képezve, amely méltó módon képviselheti országos szinten is a mezőgazdaság szereplőit.

 

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

A polgármester kiemelte, úgy gondolja, hogy ez sikeresen megvalósult, hiszen a rendezvényre az ország minden területéről ide érkeztek az agrárkultúra képviselői. Az ország egyik legnagyobb méretű mezőgazdasági kiállítása pedig jó alkalom arra, hogy felhívja a figyelmet a hagyományosnak tekinthető ágazatok fontosságára és jövőbeli lehetőségeire.

 

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

A folyamatos mezőgazdasági fejlődésnek hatalmas tétje van és a történelem is már számtalanszor bizonyította, hogy egy régió egy egész országot képes eltartani. A magyar mezőgazdaság helyzete és jövője éppen ezért fontos kérdés Magyarországon, hiszen a föld az ország szuverenitásának, és a vidék megtartó képességnek is az alapja.

A vidék megtartó ereje nagyban függ a magyar föld kérdésétől, emiatt számos feladattal kell még szembenéznie az agráriumnak a magyar birtokpolitika szabályozása után legalább olyan fontos, hogy a mezőgazdaságban az innováció fejlesztése is bekövetkezzen. Adottságunk és lehetőségünk is megvan versenyre kelni a többi országgal.

 

A rendezvényen az AXIÁL Kft. is kiállít, látogassa meg a G/902-es számú standot, ahol szeretettel várják kollégáink!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser