Az Alföldi Napok megnyitójáról 1. rész

Az Alföldi Napok megnyitójáról 1. rész

2017. május 05. péntek.
  (Axiál)

Minden eddigit meghaladó létszámmal regisztráltak kiállítókat az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra, ez az állatkiállítók és a háttéripari kiállítók esetében is növekedést jelent. – mondta Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

Május 4-én az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok ünnepélyes megnyitóján olyan prominens személyiségek tartottak beszédet, mint Dr. Nagy István a FM parlamenti államtitkára, Almási István Hódmezővásárhely polgármestere, Győrffy Balázs a NAK elnöke és Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója.

Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója nyitotta a beszédek sorát, aki elmondta, hogy a Magyar Állattenyésztők Szövetségének segítségével immáron 24. alkalommal szervezték meg a rendezvényt. A hagyomány, megújulás és szakmaiság vált a hódmezővásárhelyi kiállítás mottójává, ezt igyekszenek a jövőben is megtartani.

 

Kép: Agroinform.hu

 

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ma az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Magyarország legnagyobb, legkedveltebb és leglátogatottabb vidéki mezőgazdasági rendezvénye és megköszönte a kiállítóknak és a szervezőknek, hogy együtt jutottak el idáig.

Változás a tavalyi évhez képest, hogy idén három napos a rendezvény, csütörtök-péntek-szombaton tartja nyitva a kapuit. Ez azért van, mert tavaly kérdőíves felmérést végeztek a kiállítók körében, eszerint két szakmai nap legyen munkanapon, azaz csütörtökön és pénteken, illetve úgy ítélték meg, hogy négy nap túl hosszú, ezért a vasárnapot elhagyták.

 

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

2017-ben jelentős beruházásokat eszközöltek, hogy még magasabb színvonalon tudjanak szolgáltatni a kiállítóknak és a látogatóknak. 600 méter aszfaltozott utat építettek a G szektorban, mindezt azért, mert odahelyezték a gépkiállítókat a MEGFOSZ-szal közös egyetértésben. A G szektor végén új parkolót alakítottak ki, ez majd szervesen fog kapcsolódni a várost keleti irányban elkerülő úthoz.

Első alkalommal szervezik meg a felsőoktatási gazdászok Gazdászversenyét közösen a Kaposvári Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával. Hat felsőoktatási intézmény nyolc csapata nevezett a versenyre. Ez szintén újdonság.

 

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

Idén kicsit jobb a helyzet az ágazatban, hiszen valamivel magasabbak a nyerstej felvásárlási árai, de sajnos továbbra is probléma, hogy Magyarországot komoly célországnak tekintik a nyugat-európai versenytársak. Ezért továbbra is meg kell említeni, hogy az ágazat szereplőinek össze kell fognia, ebbe beleértendő a tejtermelő, feldolgozó, kereskedő és fogyasztó is.

Antal Gábor beszédében végezetül a kiállítás fontos szereplőjétől, szakmai segítőjétől Dr. Korchma Csaba okleveles agrármérnöktől, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Szarvasmarhatenyésztési és Tenyésztéshigiéniai Osztály nyugalmazott csoportvezetőjétől vett búcsút, aki idén hunyt el váratlanul. Emlékét megőrizzük.

 

A rendezvényen az AXIÁL Kft. is kiállít, látogassa meg a G/902-es számú standot, ahol szeretettel várják kollégáink!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser