Akik változtathatnak a világ alakulásán

Akik változtathatnak a világ alakulásán

2017. november 27. hétfő.
  (Axiál)

2017. november 22-én, szerdán rendezték meg a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán az AXIÁL Kft. által is támogatott Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK). A rendezvénynek a Regionális Tudástranszfer Központ adott otthont.

A SZIE GÉK Tudományos Diákkör jóvoltából hallgatóiknak lehetősége van a hivatalos tantervben biztosított oktatáson túl a tudományos kutatómunkába is bekapcsolódni, mélyebb ismereteket szerezni, önálló, tudományos munkát végezni olyan területen, amely számukra érdekes, izgalmas. Ebben a tevékenységükben a legkiválóbb oktatók segítik őket, irányítják munkájukat. Szakmai kapcsolataik révén, hazai és külföldi konferenciákon való részvételhez, eredményeik publikálásához teremtenek lehetőséget. A korábban eredményes TDK munkát végzett hallgatóik, pedig ma már ott találhatók a cégek vezetésében, az oktatásban, kutató helyeken és sikeresek szakmai életükben.

 

 

A diákkör által kerül megrendezésre minden év november harmadik hetén a TDK, melyen a kari résztvevőkön kívül külföldi hallgatók is szerepelnek. Itt mindenkinek tíz perces előadás keretében kell bemutatni munkáját, elért eredményeit. A résztvevők dolgozatainak összefoglalóját kiadványukban is publikálják. Valamennyi eredményes dolgozatot díjakkal ismernek el és a legjobb eredményt elérő hallgatók képviselik a Gépészmérnöki Kart a kétévente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

Az egyetem hagyományainak megfelelően a 2017/2018. tanév őszi félévében is várták a Gépészmérnöki Karon (GÉK) kutatási tevékenységet végző hallgatók pályamunkáit, melyet a konferencián mutathattak be a szakmai bizottságnak. A szakmai bizottság szekcióként eltérő tagokból állt, 2017-ben pedig három szekcióban volt lehetőségük előadni a hallgatóknak:

- Környezet és energetika szekció

- Gyártás, anyagtudomány és mechatronika szekció

- Agrárműszaki és menedzsment szekció

Az Agrárműszaki és menedzsment szekció szakmai bizottságának tagja volt Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója is. „Több mint 10 nagyon érdekes előadást hallhattunk a konferencián, amelyek még a szekción belül is igen eltérő témákkal foglalkoztak. Volt szó a vízfelhasználás racionalizásáról, a drónok alkalmazástechnikai lehetőségeiről, a termelőüzemek műszaki kiszolgáló rendszereinek áttervezéséről, vagy a gazdaságok erőgép szükségletének tervezéséről. Rengeteg tehetséges és elkötelezett fiatallal találkozhattam, akik kétségkívül mind változtatni fognak kicsit a világ alakulásán, nekünk pedig lehetőségekhez kell segítenünk őket. Külön öröm számunkra, hogy a pályázaton sok mezőgépész hallgató is indult.

 

Az eredményeket IDE kattintva érheti el!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: gek.szie.hu