AGROLYMPIA: üllői felkészülés

AGROLYMPIA: üllői felkészülés

2017. szeptember 25. hétfő.
  (Axiál)

Szeptember közepén üllői telephelyünkön készültek fel a FM KASZK Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjai az AGROLYMPIA elnevezésű rendezvényre, melyre 2017. szeptember 28. és október 1. között kerül sor Burgstädtban.

A második alkalommal megrendezésre kerülő AGROLYMPIA (2nd AGROLYMPICS) kizárólag gyakorlati feladatokból álló megmérettetés, melyen a találékonyság és a jó csapatmunka alapvető követelmények. Éppen ezért, Bárány István, Menyhárt Máté, Maglic-Láng Domonkos és Magyar András, az említett iskola végzős tanulói, a nyarat felkészüléssel töltötték, sőt szeptember közepén ellátogattak cégünk üllői telephelyére is.

A diákok itt a CLAAS AXION 800, ARION 500, ARION 400 traktorokkal, valamint SCORPION teleszkópos rakodógéppel ismerkedhettek meg azért, hogy eredményesen helyt tudjanak állni az igen erős európai mezőnyben.

 

 

A második AGROLYMPIA rendezvényre 19 különböző európai országból összesen 20 csapat nevezett, kettő Németországból, egy-egy pedig Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Lettország, Észtország, Finnország, Svédország, Dánia, Nagy-Britannia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, Portugália, Spanyolország, Ausztria, Magyarország, Románia és Szerbia területéről. Minden csapat 4 versenyzőből és egy felügyelőből áll. A bírók között lesznek zugi és döbelni műszaki egyetemisták, valamint tapasztalt mezőgazdasági tanárok és oktatók is.

A résztvevők a következő gyakorlati szakterületeken fognak versenyezni: almapréselés, kézi fejés, pótkocsis fordulás, rönkhasítás, ügyességi vezetés traktorral, ládarakodás/tornyozás, kiegyensúlyozó szalmabála rakodás, fűnyírómotor összeszerelés, súlybecslés, vízvezeték építés, műtrágyaterítés, kerítésfektetés/építés, vetőgép- és kultivátor beállítás.

 

A verseny hamarosan kezdetét veszi, mi pedig sok sikert kívánunk a magyar csapatnak!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Forrás és kép: Europea Hungary, Europea