A permetezés lesz a középpontban

A permetezés lesz a középpontban

2017. május 12. péntek.
  (Axiál)

Elavultak a hazai permetezési technológiák, de több milliót spórolhatnak a magyar gazdák az új módszerekkel. Ismerje meg ezeket az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - Mezőfalva rendezvényen május 31. és június 1. között!

Korszerűsítéssel akár több millió forintot is spórolhatnak a magyar gazdák a permetezésen. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezet kímélőbbek. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést – írja a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közleményében.

Ezekkel a permetező technológiákkal ismerkedhetnek ingyenesen a gazdák a NAK és a MEGFOSZ közös rendezvényén, az I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőfalván, május 31. és június 1. között.

 

 

A permetezés áll az ország legnagyobb szántóföldi bemutatójának, a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow középpontjában. Mivel a permetezőgépeknek országos műszaki ellenőrzési rendszere jelenleg még kidolgozás alatt van, a legtöbb gazda a régi gépeket használja ahelyett, hogy élne az új technológiák adta lehetőségekkel. Ezen szeretnének változtatni a szervezők a rendezvényen, ahol a termelők megismerhetik a legújabb költséghatékony és környezetkímélő módszereket.

 

 

 „A hagyományos permetezési technikák ellen felróható, hogy a permetezés során a környező táblák óhatatlanul szennyeződnek, a vegyszermennyiség sokszor több mint amennyire a növényeknek szüksége van, illetve, hogy a permetezőgépek biztonsága nem ideális a gazdák számára. Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást a legújabb permetezési technológiák: a szakaszvezérlés, a megnövelt fúvóka darabszám, és a specifikus vegyszerbekeverő rendszerek, amelyekről ingyenesen tanulhatnak a gazdák a Szántóföldi Napokon” - mondta el Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketing bizottságának vezetője.

Bár a permetezés elengedhetetlen a jó terméshez, egy korszerű, önjáró permetezőgép ára akár a 100 millió forintot is elérheti, így a rendezvényen az interaktív bemutató mellett több bank is segítséget nyújt majd a kedvező agrárhitelek közötti választásban.

 

AZ AXIÁL Kft. is jelen lesz a rendezvényen, ahol HORSCH LEEB vontatott permetezőjét ismerheti meg a nagyérdemű! További információt a rendezvényről IDE kattintva találhat!

 

Kép: HORSCH

Forrás: agronaplo.hu