A magyar csapat helytállt az AGROLYMPIA versenyen

A magyar csapat helytállt az AGROLYMPIA versenyen

2017. október 04. szerda.
  (Axiál)

Burgstädt adott otthont 2017. szeptember 28. és október 1. között az AGROLYMPIA elnevezésű, mezőgazdasági tanulók részére rendezett megmérettetésnek. A versenyen magyar csapat is indult, amely axiálos segítséget is igénybe vett a felkészüléshez.

 

Második alkalommal rendezték meg az AGROLYMPIA-t, amely egy kizárólag gyakorlati feladatokból álló mezőgazdasági verseny szakiskolások részére. Az agrár diákolimpiára 19 különböző európai országból összesen 20 csapat nevezett, kettő Németországból, egy-egy pedig Lengyelország, a Cseh Köztársaság, Lettország, Észtország, Finnország, Svédország, Dánia, Nagy-Britannia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, Portugália, Spanyolország, Ausztria, Magyarország, Románia és Szerbia területéről.

 

Homlokrakodóval szerelt CLAAS traktor a versenyen

 

A résztvevők a következő gyakorlati szakterületeken versenyeztek: almapréselés, kézi fejés, pótkocsis fordulás, rönkhasítás, ügyességi vezetés traktorral, ládarakodás/tornyozás, kiegyensúlyozó szalmabála rakodás, fűnyírómotor összeszerelés, súlybecslés, vízvezeték építés, műtrágyaterítés, kerítésfektetés/építés, vetőgép- és kultivátor beállítás.

A magyar csapat a FM KASZK Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola diákjaiból állt, akik Čović Judit, a EUROPEA Editorial Group vezetőjének közreműködésével nemrég megkerestek bennünket, hogy megismerkedhessenek a CLAAS AXION 800, ARION 500, ARION 400 traktorokkal, valamint a SCORPION teleszkópos rakodógéppel. A gépekkel üllői telephelyünkön találkozhattak a versenyzők, akik azért szerették volna a CLAAS flotta jó néhány típusát szemügyre venni, mert a versenyfeladatok között ez a márka is szerepelt.

 

Majzik Ádám és Menyhárt Máté a fejési feladat közben

 

A csapat a hétvégén tért haza a nemzetközi szakmai versenyről, ahol a nagyon erős 20 csapatos európai mezőnyben a 14. helyet szerezte meg a dán csapattal holtversenyben. Kemény küzdelem volt, minimális különbségekkel, de a CLAAS gépes feladatokban a fiúk nagyon szépen teljesítettek: a 4., 9. és a 12. helyeket szerezték meg – írta köszönőlevelében a EUROPEA Ediorital Group vezetője.

 

Ezúton is gratulálunk a csapatnak és köszönjük, hogy hozzájárulhattunk a magyar sikerhez!

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser

Kép: Europea International Facebook, MDR Sachsen