A kormány partnere a mezőgazdasági gépgyártásban a CLAAS Hungária Kft.

A kormány partnere a mezőgazdasági gépgyártásban a CLAAS Hungária Kft.

2017. június 15. csütörtök.
  (Axiál)

Az AXIÁL Kft.-vel szoros partnerségi kapcsolatot ápoló CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében, melyről a vállalkozás 20 éves jubileumi ünnepségén, Törökszentmiklóson beszéltek.

A magyar mezőgazdaság akkor sikeres, ha rendelkezésére áll a megfelelő technológiai támogatás, és még sikeresebb, ha erős magyar gépgyártást tudhatunk mögötte - mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a CLAAS Hungária Kft. 20 éves jubileumi ünnepségén Törökszentmiklóson.

 

Andreas Szakácsi és Hildegard Bruns a CLAAS Hungária Kft. ügyvezető igazgatői - fotó: AXIÁL Kft.

 

Feldman Zsolt kiemelte: mintegy 5,3 millió hektár földet művelünk Magyarországon, melyből 4,3 millió hektár szántóföld. 12-17 millió tonna gabonát, több mint 2,5 millió tonna olajos növényt takarítunk be éves szinten. A magyar mezőgazdaság kibocsátásának közel 40 százalékét ez teszi ki. Kiemelkedő eredmény, hogy folyó áron több mint 55 százalékkal nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása a 2010-es évhez képest.

 

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár - fotó: Kovács Zoltán

 

Akkor lehet sikeres és stabil mezőgazdaságot teremteni, ha a mezőgazdaságból élő gazdálkodók, a velük kapcsolatban álló vállakozások, a feldolgozás, a kereskedelem és a kormányzat együtt dolgozik a közös eredményekért – mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette: a CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében. A tárca 2012-ben közreműködött a cég fejlesztési központjának és raktárának átadásán, 2015-ben pedig üzemeik bővítésével valamint tanüzemük felújításával megalapozták a következő 20 évet.

 

Fotó: CLAAS Hungária Kft.

 

Feldman Zsolt kijelentette: az Irinyi terv keretében vizsgáljuk a fejlesztési lehetőségeket a mezőgazdasági gépgyártás területén. A kormány kiemelt célja, hogy elősegítse a magyar agrárium, ezáltal az ország fejlődését. A mezőgazdaság évről évre innovációalapúvá válik, ebben a szellemben készül a Digitális Agrár Stratégia. Áttekintjük a mezőgazdasági gépészet képzésfejleszétési lehetőségeit a középiskolai és felsőoktatásban egyaránt – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

 

(FM Sajtóiroda)

 

Forrás: Kormany.hu