Megkezdtük a K80-as vonóberendezések javítását (+videó)

Megkezdtük a K80-as vonóberendezések javítását (+videó)

2017. június 14. szerda.
  (Alkatrészek)

Ezt Európában elsőként teheti meg az AXIÁL Kft., melyről 2017. június 07-én, központi telephelyünkön, Baján írtak alá együttműködési megállapodást cégünk, a Walterscheid GmbH és a GKN képviselői.

A június eleji látogatás célja a Walterscheid K80-golyó cseréjének, javításának gyakorlati és adminisztratív felülvizsgálata volt. A delegáció Jordáki Gábor a Walterscheid GmbH képviselőjéből, Stephan Blum a Walterscheid GMBH minőségirányítási vezetőjéből, Manfred Ifland a GKN Dingelstadt vezetőjéből és Wolfgang Montag a GKN Dingelstadt K80 javításokért felelőséből állt. Cégünktől Frányó Tamás, az Alkatrészüzletág erőgép-csoportvezetője fogadta a látogatókat.

A delegáció sikeresnek ítélte az AXIÁL által végzett javításokat, ezért alá is írták az együttműködési megállapodást, melyben engedélyezik a javítások üzletszerű szolgáltatását és kiszolgálnak az ehhez szükséges alkatrészekkel. Így a gyáron kívül Európában először az AXIÁL kapott jogot a K80-as vonóberendezések javítására.

 

 

A klasszikus vonószerkezetekkel ellentétben komoly veszélyt jelent ezek kopása - hiszen 25-30 tonnát is vontatnak ilyen kapcsolattal - amelyek szélsőséges esetben akár ki is oldódhatnak. Javasolt a gömbfej, illetve a süveg időszakos ellenőrzése. Ehhez alkatrészüzleteinkben már kapható a szükséges speciális mérőeszköz.

 

 

A sérült K80-as vontatóberendezéseket mostantól bármelyik AXIÁL telephelyen le is adhatják gyors javításra. Ezzel időt és pénzt spórolhatnak meg, hiszen nem kell a németországi gyárba visszaküldeni az akár száz kiló feletti szerkezetet.

Javasoljuk, hogy a biztonságos közlekedés érdekében ellenőrizzék gömbfejes vonószerkezeteiket a nyári szezon előtt! Egyéb információkért érdeklődjenek alkatrészüzleteinkben!

 

Szöveg és kép: Frányó Tamás, alkatrész erőgép-csoportvezető