A  NOVA COMBI  mechanikus vetőgép alkalmas borsó, gabona, valamint apró magvak vetésére, 3 vagy 4 m-es munkaszélességben. A „combi” szó arra utal, hogy a vetéssel egy menetben a műtrágyát is kijuttathatjuk. Az osztott tartályban az oldalak térfogata tetszőlegesen változtatható annak függvényében, hogy mennyi vetőmagot és műtrágyát kívánunk kijuttatni. Sem a tartályban, sem a talajban nem keveredik a mag  a műtrágyával, ugyanis a duplatárcsás csoroszlyán , a tárcsák átmérője nem azonos, a nagyobb átmérőjű tárcsa 1,5-2 cm-el mélyebbre juttatja a műtrágyát, mint a kisebb átmérőjű a vetőmagot. Ennek következtében a csírázás kezdeti szakaszában nem károsítja  műtrágya a növényeket, viszont a gyökérképződéskor már a tápanyag készen áll a növény számára. 

A csoroszlyák nyomása 50-200 kg között változtatható, ez az állítási mód lehetővé teszi hogy szinte minden talajon tudunk a vetőgéppel dolgozni, történjen az direkt vetéssel, vagy előkészített magágyba.

 

 

Precíz vetés egyenletes mélységben

A műtrágyázás és a vetés mélysége a vetőegységek előtt elhelyezkedő kerekek állításával szabályozható. Mivel a mélységállítás a vetőegységek előtt történik, elegendő idő áll rendelkezésre a talajviszonyoknak megfelelő munkamélység beállításához. Sem a talajviszonyok sem a vetés sebessége nem befolyásolja a vetésmélységet. Az első kerekek tömörítik a földet a vetőelemek előtt, ezáltal sima, egyenletes, zökkenőmentes műdödést biztosítanak előkészítés nélküli talaj esetén is. A kerekek a szármaradványokat és egyéb felszínen található anyagokat is a földre símítják, ezáltal biztosítják, hogy a vetőegységek hibátlanul tudják megnyitni a magágyat. Ez ugyancsak megakadályozza, hogy szalma, vagy egyéb nem kívánt anyagok kerüljenek a barázdába. A Nova Combi tartályának telítettsége nem befolyásolja a vetési mélységet.

 

 

Cultipack talajművelő eszköz opció

A vetőgépek üzemeltethetők Cultipack két tárcsasoros művelő eszközzel. Ha így használjuk a gépet akkor egy menetben elvégezzük a tarlóhántást, vetést, és hengerezést, ezzel jelentős költségmegtakarítást érhetünk el. A tárcsát a nedves talajig leengedve optimális magágyat kapunk.

 

 

További információért keresse területi képviselő kollégáinkat!