Bemutatjuk a minden részében új HYUNDAI LÁNCTALPAS KOTRÓGÉPEINKET.

 

URALKODIK A TEREPEN

 

Kemény munkagép kemény gépkezelőknek

 

Az új HX sorozat gépei egyetlen erőteljes egységben egyesítik a legkorszerűbb kotrógép-technológiát és az „okos” újdonságokat. Hyundai ezekkel a gépekkel biztosítja a teljeskörű ellenőrzést a gépkezelő számára a munkakörnyezet felett. Az erő, amely többre képes, mint csupán az adott munka elvégzése…uralkodik a terepen!  

 

HX sorozat

A Hyundai jobban megérti a mai gépkezelő szükségleteit és kívánságait, mint bárki más. A számtalan munkaóra alatt a terepen lefolytatott tesztek és kísérletek során világszerte értékes ismereteket gyűjtöttünk a gépkezelőktől. A gépkezelőktől származó ismeretek tették lehetővé számunkra rakodógépeink teljes, az alapoktól induló újratervezését, amellyel mind a technológia, mind a kényelem területén előre léptünk. Ha célként tűzi ki a nagyobb termelékenység elérését kihívást jelentő munkakörnyezetben, nem lesz nehéz a választás – nem lehet más, mint az új HX sorozat.          

 

Megbízhatóbb, termelékenyebb

Mivel a HX sorozatot úgy terveztük meg, hogy a lehető legjobb kezelhetőséget biztosítsa a legnehezebb munkafeltételek között is, a sorozat igazi értékét a tartóssága adja. A kotrógépek újonnan tervezett külső megjelenését számtalan szigorú tesztnek vetettük alá a példátlanul erőteljes kialakítás és biztonság szempontjából, még a legnehezebb feltételek között is. A biztonságos és kényelmes vezetőfülkében a továbbfejlesztett műszerek és a központosított kapcsolók teszik lehetővé a gépkezelő számára a rakodógép működésének könnyebb figyelemmel kísérését és nagy pontosságú szabályozását.     

 

Nagyobb levegő belépő nyílás ráccsal

 

A HX kotrógépek az oldalburkolaton megnövelt méretű levegő belépő nyílással rendelkeznek, amelyen sűrű rács akadályozza meg a nem kívánatos idegen anyagok bejutását a rács mögötti szerkezeti egységek minél hosszabb élettartama érdekében.

Érintővezérlés /Haptic control/

 

Az érintéssel működtethető egyesített kezelőszerv, amelynek segítségével szabályozható a motor teljesítménye, a klímaberendezés (távvezérlésként), membránkapcsolóként kényelmes kezelést tesz lehetővé.  

 

Kis zaj- és vibrációs terhelésű vezetőfülke felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel

 

Az új, a korábbinál 10 %-kal tágasabb, csendes, biztonságos és kényelmes vezetőfülke megtervezésével gépkezelő feltétlen elsőbbséget élvez, ami a csendet, a biztonságot és a kényelmet illeti.

 

Intelligens és nagyméretű érintőképernyő

 

A HL sorozat 8 hüvelyk (kb. 20 cm) méretű, az okos telefonhoz hasonló kijelző képernyője 15 %-kal nagyobb, mint az előző típusé. Központosított kapcsolók teszik lehetővé a karbamid szint és egyéb paraméterek kényelmes ellenőrzését.

 

Miracast rendszer

A gépkezelő saját okos telefonjának Wi-Fi-jéra alapozva, lehetővé teszi a különböző szolgáltatások könnyű és kényelmes használatát a nagy képernyőn – a navigáció, a szörfözés a világhálón, video nézegetés, vagy zenehallgatás – mindez lehetséges.

 

AAVM és IMOD kamerarendszer

 

Ez a legkorszerűbb videokamera rendszer kilenc különböző nézetet magába foglaló látómezőt nyújt, és ilyen módon tájékoztatja a gépkezelőt, ha személyek, vagy veszélyes tárgyak kerülnek 5 m-nél kisebb távolságra a rakodógéptől.  

 

 

HX Sorozat – a technika

A felépítmény és a munkaeszközök megerősített és tartós kialakítása

 • Nagy kopás állóságú fedőlemez
 • Erősített kivitelű csapszeg, persely és polimer betéttárcsák 
 • Nagy nyomás állóságú hidraulikus tömlők 
 • Tartós hűtőmodul
 • Megnövelt élettartamú motor levegőszűrő

 

Nagy teljesítményű, gazdaságos üzemanyag felhasználású Stage IV motor

 • Több, mint 12 %-kal gazdaságosabb üzemanyag fogyasztású Stage IV motor
 • Saját tervezésű fordító motor
 • Saját tervezésű menetmotor
 • Új kipufogó rendszer a Stage IV szabályozáshoz
 • Karbamid rendszer a Stage IV szabályozáshoz
 • Új hűtőrendszer
 • Továbbfejlesztett oldalsó szellőző nyílások

 

Kis zaj- és vibrációs terhelésű vezetőfülke felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel

 • Tartós kivitelű, csökkentett zajszintű, rugózott vezetőfülke-felfüggesztés
 • Minden irányban beállítható vezetőülés, kartámasz és kezelőkar
 • A fáradtságot kiküszöbölő elektrohidraulikus kezelőkar
 • Intelligens és nagyméretű, 8 hüvelykes (20 cm) érintőképernyős kijelző
 • AAVM: továbbfejlesztett körkörös képet adó megfigyelő kamera rendszer (Advanced Around View Monitoring) 
 • Bluetooth rendszer beépített mikrofonnal
 • Közvetlen Wi-Fi csatlakozás az okos telefonok által nyújtott szolgáltatásokhoz a nagy kijelző képernyőn (Miracast)
 • A forgógém motoros rögzítése a kotrógép nagyobb menetsebessége és stabilitása érdekében
 • Hi-mate (kotrógép menedzsment rendszer távirányítással)

 

Egyszerű és biztonságos karbantartás

 • Teljesen tömített motortér
 • Teljesen kinyitható motortér fedél
 • Központosított, és könnyen hozzáférhető szervizpontok
 • Összevont kezdeti karbantartási időszak

 

Megbízható erő, amely kielégít minden szükségletet

 

Kiváló teljesítmény, könnyű használhatóság 

Az új HX sorozat gépeire jellemző mind a nagy teljesítmény, mind a kiváló üzemanyag hasznosítás. A környezetbarát, nagy teljesítményű motorok több, mint 12 %-kal jobb üzemanyag hasznosítást biztosítanak.   Ez az eredménye a széleskörűen, mind a terepen, mind szimulált körülmények között lefolytatott teszteknek.  Bármilyenek is legyenek az Ön igényei, a HX sorozat gépei készen állnak igényei kielégítésére. 

A sikeres 9-es sorozatnál bevált technológiára alapozva, a HX sorozat még nagyobb termelékenységet biztosít Önnek. 5 %-kal rövidebb idő alatt képes a tehergépkocsik megrakására, és akár 4 %-kal is gyorsabban képes a talajegyengető munkák elvégzésére. Hyundai saját tervezésű fordító, valamint menetmotorjai jelentős mértékben járulnak hozzá a nagyobb teljesítményhez, de növelik a kotrógép általános tartósságát és hatékonyságát is. A fordító motor mechanikai hatásfoka 30 tonnára növekedett. Annak érdekében, hogy a nagy terheléssel járó munkavégzés közben is stabil maradjon a rakodógép, a HX sorozatnál lehetőség van a gém „úsztatásának” szabályozására. Ez a szolgáltatás sokkal hatékonyabbá teszi a talajegyengetési munkát, ha a gém rögzített helyzetében a kar kifelé és befelé irányuló mozgatásával történik az egyengetés.   

 

ECO kijelző műszer

 

Az ECO kijelző műszer kíséri figyelemmel a kotrógép motorjának forgatónyomatékát, és az üzemanyag fogyasztás gazdaságosságát. A minden körülmények között gazdaságos gépüzemet azoknak az egyes üzemállapotokhoz kapcsolódó színjelzéseknek a figyelemmel kísérése teszi lehetővé, amely színjelzések műszer által mért értékektől függően jelennek meg. 

 

IPC Intelligent Power Control / Intelligens teljesítményszabályozás

 

Az IPC rendszer szabályozza a motor fordulatszámát a munkakörnyezettől függően. Kotró üzemmódban kezelőkar segítségével könnyedén szabályozható a szivattyú által szállított folyadékmennyiség, ilyen módon csökkentve az üzemanyag fogyasztást. Az IPC rendszer a képernyőn kapcsolható be és ki.

 

Új, változtatható teljesítményszabályozás 

Az alkalmazott berendezések lehető legkisebb be- és kimenetéhez tartozó szabályozási értékek biztosítják a kiemelkedően gazdaságos üzemanyag felhasználást. Minden üzemmódban három motor-üzemmód közül lehet választani a legnagyobb teljesítmény elérése érdekében: (P) Power / Nagy teljesítmény, (S) Standard, és (E) Economy / Gazdaságos.

 

Elektronikus folyadékos tengelykapcsoló a motor hűtőventilátorhoz

Csökkenti a kotrógép üzemi zaját a hűtőventilátor fordulatszámának a hidraulika folyadék, valamint a motor hűtőfolyadék hőmérsékletétől függő pontos szabályozásával. Mérsékli az üzemanyag fogyasztást is a hidraulika folyadék melegítési időtartamának csökkentésével is.

 

A munkaeszközöket működtető hidraulika térfogatáramának szabályozása 

 

A két hidraulika szivattyú által szállított hidraulika folyadék mennyiséget szabályozza mindkét szivattyú szabályozásával. A lehető legkedvezőbb folyadékmennyiséget biztosítja a munkaeszközök (tíz törőberendezés típus és tíz zúzóberendezés típus) számára, lehetővé téve az adott munkakörnyezethez illeszkedő munkavégzést.

 

Hi-mate (kotrógép menedzsment rendszer távirányítással)

 

A Hyundai tulajdonosi távirányított kotrógép menedzsment rendszerével időt és pénzt takaríthat meg. A Hi-mate rendszer a legfontosabb szerviz- és diagnosztikai adatok szolgáltatásával segíti a megelőző jellegű karbantartást.     

(A felhasznált anyagok és specifikációk előzetes értesítés nélkül módosulhatnak. Ugyancsak változhatnak a standard és az opciós felszerelés)

 

Model

Önsúly

Motor teljesítmény

Kanál kapacitás

R125LCR-9A

12.500 kg

68 kW / 92 LE (1900 ford/perc)

0,40 m³

HX140 L

13.990 kg

93 kW / 124 LE (1950 ford/perc)

0,71 m³

HX145 LCR

14.950 kg

93 kW / 124 LE (1950 ford/perc)

0,71 m³

HX160 L

17.855 kg

102 kW / 137 LE (2050 ford/perc)

1,05 m³

HX180 L

18.540 kg

102 kW / 137 LE (2050 ford/perc)

1,05 m³

HX220 L

22.100 kg

136 kW / 183 LE (1950 ford/perc)

1,34 m³

HX235 LCR

24.000 kg

136 kW / 183 LE (1950 ford/perc)

1,34 m³

HX260 L

25.600 kg

142 kW / 190 LE (1950 ford/perc)

1,50 m³

HX300 L

30.200 kg

180 kW / 242 LE (1950 ford/perc)

1,85 m³

HX330 L

33.500 kg

212 kW / 284 LE (1800 ford/perc)

2,10 m³

HX380 L

38.920 kg

267 kW / 359 LE (1650 ford/perc)

2,32 m³

HX430 L

44.120 kg

277 kW / 372 LE (1800 ford/perc)

2,32 

HX480 L

49.500 kg

331 kW / 444 LE (1900 ford/perc)

3,20 m³

HX520 L

52.400 kg

331 kW / 444 LE (1900 ford/perc)

3,20 m³

  

További információért keresse területi képviselőinket!