Bemutatjuk a minden részében új HYUNDAI DERÉKCSUKLÓS HOMLOKRAKODÓ GÉPEINKET.

 

Uralkodik a terepen

 

Kemény munkagép kemény gépkezelőknek

 

A Hyundai a lehető legjobbat nyújtja Önnek a derékcsuklós homlokrakodó gép-technológia területén az új HL sorozattal. Arra terveztük, hogy a gépkezelő még a legnehezebb munkakörülmények között is feltétlenül ellenőrzése alatt tarthassa a munkaterületet. Készüljön fel a valódi erőre és teljesítményre, hogy uralhassa a terepet.

 

HL sorozat

Világszerte megkérdeztük a gépkezelőket, mit várnak el az új generációs derékcsuklós homlokrakodó gépektől a szigorú közúti tesztek, vizsgálatok alapján. Az ő kívánságaik és igényeik öltöttek most testet az új HL sorozat nagyteljesítményű rakodógépeiben, amelyet teljesen, az alapoktól kezdve terveztünk újra. Ezek a rakodógépek ugyanolyan fejlett technológiát képviselnek, mint amilyen kényelmet nyújtanak, és ugyanolyan robusztusok, mint azok a gépkezelők, akik képesek a végső határig kihasználni a teljesítményüket. 

 

Alapos tesztek a lehető legnagyobb termelékenység érdekében

A robusztus HL sorozat gépei értéküket a legnehezebb működési feltételek között képesek a legjobban bizonyítani. A kutatómunkára és tesztelésre fordított számtalan munkaóra mind hozzájárult a nagyszilárdságú szerkezet és a tartós rendszerek kialakításához, biztosítva ezzel a termelékenység új szintjét. A kényelmes vezetőfülkében számtalan olyan újítás járul hozzá a gépkezelő kényelméhez, mint például az új intelligens érintőképernyős kijelző. Ez az okos telefonokéhoz hasonló képernyő teszi lehetővé a gépkezelő számára a megfelelő időben történő hozzáférést az egész berendezés pontos adataihoz.

 

Áttervezett oldalsó szellőzőnyílások

 

Megnagyobbítottuk az oldalsó szellőzőnyílásokat, hogy így tovább javítsuk a motor levegő ellátását. Az új kialakítású szellőzőnyílások kis mértékben módosítják a gép külső megjelenését, egyben javítják a márka felismerhetőségét.

 

Új súlymérő rendszer

A HL sorozatú rakodógépeknél a járulékos súly szerinti kalibrálás elősegíti a pontosabb munkavégzést. Az automatikus/kézi működtetésű összegző rendszerű súlymérő funkció nagymértékben javítja a munka hatékonyságát.

 

Kis zaj- és vibrációs terhelésű vezetőfülke felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel

 

Az új, a korábbinál 10 %-kal tágasabb, csendes, biztonságos és kényelmes vezetőfülke a teljes körűen beállítható vezetőüléssel olyan barátságos munkakörnyezetet biztosít, amelyben a gépkezelő azonnal otthon érezheti magát.

 

Intelligens és nagyméretű érintőképernyő

 

A HL sorozat 7 hüvelyk (kb. 17,5 cm) méretű, kapacitív típusú kijelző képernyője nagyobb, mint az előző típusé, és kiváló leolvashatóságot biztosít. A képernyő lehetővé teszi a karbamid szint és egyéb paraméterek kényelmes ellenőrzését.

 

Miracast rendszer

Navigáció, szörfözés a világhálón, video nézegetés, vagy zenehallgatás – mindez lehetséges a HL sorozat nagy érintőképernyőjével, csupán a gépkezelő saját okos telefonjának Wi-Fi-je szükséges hozzá.

 

Jobb kanáltöltési tényező

 

A HL sorozat kanalának áttervezésével megnöveltük a befogadó képességet, és a lehető legkisebbre csökkentettük a szóródási veszteséget, ami jelentős mértékben javítja a munka termelékenységét, és hozzájárul a munkavégzés folyamatosságához.

 

 

HL sorozat – a technika

Kis zaj- és vibrációs terhelésű vezetőfülke felborulás (ROPS), valamint magasból lehulló tárgyak (FOPS) elleni védettséggel.

 • Minden irányban beállítható vezetőülés, kartámasz és kezelőkar
 • A fáradtságot kiküszöbölő elektrohidraulikus kezelőkar
 • Új klímaberendezés
 • Továbbfejlesztett műszerpanel a könnyű rendszerellenőrzés érdekében
 • Intelligens és nagyméretű, 7 hüvelykes (17,5 cm) érintőképernyős kijelző
 • Bluetooth rendszer beépített mikrofonnal
 • Közvetlen Wi-Fi csatlakozás az okos telefonok által nyújtott szolgáltatásokhoz a nagy kijelző képernyőn (Miracast)
 • Hi-mate (rakodógép menedzsment rendszer távirányítással)

 

Nagy teljesítményű, gazdaságos üzemanyag felhasználású Stage IV motor

 • 10 %-kal gazdaságosabb üzemanyag fogyasztású Stage IV motor
 • Új kipufogó rendszer a Stage IV szabályozáshoz
 • Hűtőrendszer a meghajtott tengelyek (hidak) kenőolajához (opció)
 • Automatikus motor leállítás
 • Továbbfejlesztett oldalsó szellőző nyílások

 

Egyszerű és biztonságos karbantartás

 • Teljesen tömített motortér
 • Teljesen kinyitható motortér fedél
 • Központosított, és könnyen hozzáférhető szervizpontok
 • Összevont kezdeti karbantartási időszak

 

A járműszerkezet és a munkaeszközök megerősített és tartós kialakítása

 • Nagy nyomás állóságú hidraulikus tömlők 
 • Nagyon tartós szerkezeti kialakítás
 • Tömített gördülőcsapágyak a hajtásláncban
 • Növelt élettartamú motor levegőszűrő
 • Nagyon tartós, porkohászati eljárással készült féktárcsák

 

Hatékony és intelligens erő

 

A teljesítmény, amely meghaladja az Ön várakozásait

Az új HL sorozat gépeinek nagy teljesítménye és kiemelkedően gazdaságos üzemanyag hasznosítása a széleskörűen, mind a terepen, mind szimulált körülmények között lefolytatott tesztek eredménye.  Az új motor beépítése biztosítja a gazdaságos, fáradhatatlan erőforrást a lehető legnagyobb termelékenység eléréséhez.

A Hyundai HL sorozatú rakodógépei nehéz körülmények között bizonyítják képességeiket; ez az a munkakörnyezet, amelyben a leginkább érvényre jut nagy használati értékük. Erőforrásuk az új fejlesztésű, Stage IV minősítésű motor. A 9-es sorozattal összehasonlítva, ezeknek a motoroknak 10 %-kal kedvezőbb az üzemanyag hasznosításuk, amely 5 %-kal nagyobb termelékenységet tesz elérhetővé még kis fordulatszámokon is. A motor változtatható üzemmódjai és a lehető legjobb teljesítmény-illesztés gazdaságos működést, és hosszú élettartamot eredményez. A HL sorozat gépei lehetővé teszik a munkavégzés pontosságának a növelését is a súly szerinti pontos kalibráció biztosításával, amely szolgáltatás nagymértékben javítja a kezelés hatékonyságát. További említésre méltó jellemző az új tervezésű rakodókanál az 5 %-kal jobb töltési tényezővel, és kisebb szóródási veszteséggel.

 

ECO kijelző műszer

 

Ez a szolgáltatás a rakodógép folyamatosan gazdaságos működtetését teszi lehetővé a gép üzemállapotának gyakori ellenőrzésével. Egyszerre válik lehetővé a motor forgatónyomatékának, és az üzemanyag gazdaságos felhasználásának folyamatos figyelemmel kísérése.

 

ECO pedál

 

 Az ECO pedál lehetővé teszi a választást a rakodógép gazdaságos, és a nagyteljesítményű üzemmódja között. Ha a gépkezelő működteti a gázpedált, az ECO pedál intuitív módon felismeri a gazdaságos üzemmódot az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében.

 

A menetsebesség korlátozása

A Hyundai kerekes rakodógépeinél a változó munkakörnyezethez történő alkalmazkodás, valamint a hatósági jogszabályi rendelkezések megtartása céljából lehetőség van a legnagyobb menetsebesség korlátozására a 20 km/óra – 40 km/óra tartományban az üzemeltetés minél jobb hatékonysága érdekében.           

 

Elektrohidraulikus vezérlés

 

A HL sorozatnál a teljes munkafolyamat részletekbe menő vezérlése az elektrohidraulikus szabályzórendszerrel történik. Különböző funkciói és könnyű kezelhetősége elősegíti a termelékenység jelentős növelését, és mérsékli a gépkezelő fáradtságát.

 

Automatikus motor leállítás

 

A HL sorozatnál a szükségtelen üzemanyag felhasználás csökkentése, és a káros kibocsátás mérséklése érdekében az üresjárati üzemállapotban automatikusan leáll a motor. A rakodógép kezelője a munkakörnyezettől függően választhatja meg az üzemmódot, és az üresjárat idejét.

 

Hi-mate (rakodógép menedzsment rendszer távirányítással)

 

A Hyundai tulajdonosi távirányított rakodógép menedzsment rendszerével időt és pénzt takaríthat meg. A Hi-mate rendszer a legfontosabb szerviz- és diagnosztikai adatok szolgáltatásával segíti a megelőző jellegű karbantartást.  

 

Típus

Önsúly

Motor teljesítmény

Kanál kapacitás

HL935

HAMAROSAN

HAMAROSAN HAMAROSAN

HL940

13.100 kg

118 kW / 158 LE (2100 ford./perc)

2,30 m³

HL955

15.100 kg

149 kW / 200 LE (2200 ford./perc)

2,80 m³

HL960

18.800 kg

168 kW / 225 LE (2200 ford./perc)

3,30 m³

HL970

23.500 kg

232 kW / 311 LE (2100 ford./perc)

4,20 m³

HL975

26.500 kg

250 kW / 335 LE (2100 ford./perc)

4,60 m³

HL980

30.300 kg

283 kW / 380 LE (1800 ford./perc)

5,40 m³

   

További információért keresse területi képviselőinket!