Cégünk a hazai szakemberképzésben és az utánpótlás nevelésben látja a mezőgazdasági szakma jövőjét és fejlődési lehetőségét, ennek szellemében indítottuk el az „AXIÁL a Jövő Szakembereiért” programot.

 

Pillérei: 

  1. A MEGFOSZ és Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségével, vagyis az AGRYA-val való együttműködés. Ennek keretein belül elsősorban a pályájuk elején álló fiatal mezőgazdasági vállalkozókat célozzuk meg és konferenciákon, regionális oktatásokon adjuk át az agrártechnikához kapcsolódó korszerű gyakorlati ismereteket.
  2. A program második elemeként az AXIÁL a középiskolai és felsőoktatásbeli gépész szakember-képzés mellé állt. A gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával együttműködve a Kooperatív Szakmai Gyakorlat keretein belül fogadjuk a karon tanuló, utolsó éves gépészmérnök hallgatókat, hogy nálunk töltsék el a szakmai gyakorlatukat. 
  3. A gyakorló szakembereket és gépkezelőket célozzák a gépkezelői oktatásaink, mely elméleti és gyakorlati elemeket is ötvözve a cég által forgalmazott gépek kezelésének és üzemeltetésének gyakorlati képzésére összpontosít. A cég bajai oktatási központjában és a gyakorlati gépbemutatókon keresztül már az elmúlt időszakban is évente több mint ezer szakember kapott friss és korszerű kezelői és üzemeltetési ismereteket.
  4. A program negyedik eleme kevésbé közvetlen módon, a fiatalabb generációkat, illetve az ágazattól távolabb élőket hivatott megszólítani és közelebb vinni a mezőgazdasági technika világához a mezőgazdasághoz és a mezőgazdasági gépészethez köthető eseményeket támogatásával.